kasteelwaardenburg

hoogwater
huis neerijnen

L' Atelier ligt aan de rand van Waardenburg, op steenworp afstand van het Landgoed Waardenburg en Neerijnen. Het Landgoed wordt beheerd door het Geldersch Landschap en Geldersche Kastelen en is een uniek natuurgebied bestaande uit een rivierkleibos en een grote uiterwaard (Rijswaard). In het gebied liggen de kastelen Waardenburg en Het Huis Neerijnen. Beide huizen zijn in gebruik en kunnen helaas niet worden bezocht. Het landgoed echter is een bezoek meer dan waard.


In het voorjaar staan er vele stinzenplanten te bloeien waaronder een aantal zeer zeldzame soorten, maar het meest beroemd is het landgoed door zijn rijkdom aan paddenstoelen.

paddenstoel
Bijna 300 soorten hebben er hun thuis gevonden en dat maakt dat dit gebied in de top drie van Nederland staat. Niet alleen in het najaar, maar het hele jaar zijn de paddenstoelen hier te vinden.

 

In het rijtje mogen natuurlijk ook niet ontbreken de Tichelgaten van Buren, Landgoed Mariënwaerdt, Crobsche Waard, Landgoed Zoelen en aan de anderezijde van de Waal, De Kil van Hurwenen, Ammerzoden, Zaltbommel en het gebied rond slot Loevenstein.

voorjaar bloesem

Bent u in het voorjaar in de Betuwe dan komt u natuurlijk voor de bloesem, vanuit Waardenburg tussen de bloeiende boomgaarden door naar de Linge en de beroemde Appeldijk. Of wandelt u liever, dat kan ook o.a. met de Rode Kruis bloesemtocht die elk jaar in april wordt georganiseerd.

U hoeft zich in de West Betuwe geen moment te vervelen